Jadłospis

Jadłospis Klubu Malucha 'Bystrzaczek'
02.12 - 06.12.2024
Poniedziałek
Śniadanie
Pieczywo graham z masłem, wędliną, sałata i ogórek, kawa zbożowa B/M- marg. b/m, m.owsiane/ryżowe JW:pieczyw b/g kakao
1
Zboża zawierające gluten
7
Mleko i produkty pochodne
Owoc
Jabłko
Zupa
Delikatne leczo z warzywami i kiełbaską B/G
1
Zboża zawierające gluten
9
Seler i produkty pochodne
Danie Główne
Makaron z białym serem i masłem, kompot B/M B/J B/G Makaron z owocami
1
Zboża zawierające gluten
3
Jaja i produkty pochodne
7
Mleko i produkty pochodne
Podwieczorek
Wek z masłem, serem żółtym, papryką czerwoną, napar z lipy B/M- marg. b/m, wędlina JW:pieczyw b/g
1
Zboża zawierające gluten
7
Mleko i produkty pochodne
Wtorek
Śniadanie
Płatki owsiane na mleku z żurawiną, pieczywo wieloziarniste z humusem, sałatą i pomidorem, herbata z miodem i cytryną B/M marg. b/m, m.owsiane/ryżowe , B/G ZG pieczyw b/g, pł jaglane OS:b/cytryny
1
Zboża zawierające gluten
7
Mleko i produkty pochodne
Owoc
Banan
Zupa
Krem warzywny (zabielany) z grzankami B/M B/G
1
Zboża zawierające gluten
9
Seler i produkty pochodne
Danie Główne
Pierś duszona w sosie porowym, ryż paraboliczny, surówka colesław (na bazie jogurtu), kompot B/M B/G
1
Zboża zawierające gluten
3
Jaja i produkty pochodne
7
Mleko i produkty pochodne
Podwieczorek
Kisiel z tartą gruszką, paluch kukurydziany, woda (-)
Środa
Śniadanie
Bułeczka kajzerka z masłem, szynka krucha, papryka i sałatą, kakao B/M- marg. b/m, m.owsiane/ryżowe JW:pieczyw b/g OS:kawa zbożowa
1
Zboża zawierające gluten
7
Mleko i produkty pochodne
Owoc
Khaki
Zupa
Koperkowo-kalafiorowa z ryżem (zabielana) B/M
7
Mleko i produkty pochodne
Danie Główne
Delikatne duszonki beskidzkie (ziemniaki, szynka drobiowa, marchewka, kapusta biała, cebulka, koperek), kompot (-)
Podwieczorek
Pieczywo słonecznikowe z masłem, pasta z makreli, ogórek małosolny, herbata rooibos B/M- marg. b/m,pasta z makreli/ twarożek vege JW:pieczyw b/g
1
Zboża zawierające gluten
3
Jaja i produkty pochodne
7
Mleko i produkty pochodne
Czwartek
Śniadanie
Kiełbaski na ciepło, pieczywo z masłem, papryka i ogórek, kawa zbożowa B/M- marg. b/m, m.owsiane/ryżowe JW:pieczyw b/g kakao
1
Zboża zawierające gluten
7
Mleko i produkty pochodne
Owoc
Marchew
Zupa
Barszcz biały z ziemniakami B/M B/G Koperkowa z ryżem
1
Zboża zawierające gluten
7
Mleko i produkty pochodne
Danie Główne
Burrito (mięso mielone (wieprzowe), pomidor, kukurydza, fasola czerwona, papryka), kasza bulgur, kompot
Podwieczorek
Koktajl owocowy, wafitki, B/M z jogurtem kokosowym
7
Mleko i produkty pochodne
Piątek
Śniadanie
Płatki ryżowe na mleku z rodzynkami, pieczywo wieloziarniste z humusem, ogórkiem i rzodkiewką, herbata z miodem i cytryną B/M marg. b/m, m.owsiane/ryżowe , B/G ZG pieczyw b/g, OS:b/cytryny i miodu
1
Zboża zawierające gluten
7
Mleko i produkty pochodne
Owoc
Mandarynka
Zupa
Grysikowa z warzywami JW: Ryżowa z warzywami
1
Zboża zawierające gluten
9
Seler i produkty pochodne
Danie Główne
Rybka po grecku z warzywami w sosie pomidorowym, ziemniaki, kompot B/J B/G B/M
1
Zboża zawierające gluten
3
Jaja i produkty pochodne
4
Ryby i produkty pochodne
7
Mleko i produkty pochodne
Podwieczorek
Ciasto ucierane, napar rumiankowy B/M B/J B/G serniczek na jogurcie kokosowym, wafitki
1
Zboża zawierające gluten
3
Jaja i produkty pochodne
7
Mleko i produkty pochodne

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,  poniżej podajemy spis alergenów,  a w jadłospisie przy każdym daniu numer alergenu, jaki to danie zawiera.

Numery alergenów występujących w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)

2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)

6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie)

7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie)

8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)

9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)

14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)