Jadłospis

Jadłospis Klubu Malucha 'Bystrzaczek'
16.06 - 20.06.2025
Poniedziałek
Śniadanie
Bułeczka grahamka z masłem, wędlina, ogórkiem i rzodkiewką, kawa zbożowa B/M- marg. b/m, m.owsiane/ryżowe, wędlina, JW:pieczyw b/g kakao
1
Zboża zawierające gluten
7
Mleko i produkty pochodne
Owoc
Banan
Zupa
Kalafiorowo-koperkowa z ryżem (zabielana) B/M
7
Mleko i produkty pochodne
Danie Główne
Makaron w sosie bolognese (z łopatki wieprzowej), kompot B/M B/J B/G
1
Zboża zawierające gluten
3
Jaja i produkty pochodne
Podwieczorek
Koktajl szpinakowo-gruszkowy na jogurcie naturalnym/maślanka, paluch kukurydziany B/M- j.kokosowy
7
Mleko i produkty pochodne
Wtorek
Śniadanie
Płatki owsiane na mleku z żurawiną, migdałami, pieczywo wieloziarniste z humusem, pomidorem i szczypiorkiem, herbata z cytryną B/M marg. b/m, m.owsiane/ryżowe , B/G ZG pieczyw b/g, płatki jaglane
1
Zboża zawierające gluten
7
Mleko i produkty pochodne
Owoc
Kiwi
Zupa
Krem z marchewki (zabielany), grzanki B/M B/G
1
Zboża zawierające gluten
7
Mleko i produkty pochodne
Danie Główne
Pieczona pałeczka z kurczaka, ziemniaki, surówka z białej kapusty z ogórkiem i koperkiem (na bazie jogurtu), kompot B/M B/G
1
Zboża zawierające gluten
7
Mleko i produkty pochodne
Podwieczorek
Sałatka owocowa, jogurtem i tartą gorzką czekoladą, biszkopcik, woda B/M B/J B/G pieguski B/M j.kokosowy OS: b/czekol
1
Zboża zawierające gluten
3
Jaja i produkty pochodne
7
Mleko i produkty pochodne
Środa
Śniadanie
Tosty z serem i szynką, ogórek, rzodkiewka, kawa zbożowa B/M- marg. b/m, m.owsiane/ryżowe, ser vege, JW:pieczyw b/g kakao
1
Zboża zawierające gluten
7
Mleko i produkty pochodne
Owoc
Arbuz
Zupa
Z łupanego groszku z ziemniakami (-)
Danie Główne
Naleśniki z jabłkiem (2szt), kompot B/M B/J B/G
1
Zboża zawierające gluten
3
Jaja i produkty pochodne
7
Mleko i produkty pochodne
Podwieczorek
Wek z zieloną pastą (twarożek, pesto, szczypiorek),ogórek małosolny, napar z lipy B/M- pasta z białej fasoli i jabłkiem, JW:pieczyw b/g kakao
1
Zboża zawierające gluten
7
Mleko i produkty pochodne
Czwartek
Śniadanie
Święto
Owoc
Piątek
Śniadanie
Płatki kukurydziane na mleku, brzoskwinia, słonecznik, pieczywo wieloziarniste z humusem, sałata i pomidor, herbata z cytryną B/M, m.owsiane/ryżowe, B/G ZG pieczyw b/g,
1
Zboża zawierające gluten
7
Mleko i produkty pochodne
Owoc
Marchew
Zupa
Rosół z makaronem, marchewką i zieloną pietruszką B/J B/G
1
Zboża zawierające gluten
3
Jaja i produkty pochodne
9
Seler i produkty pochodne
Danie Główne
Paluszki z fileta z mintaja, ziemniaki, marchewka z jabłkiem, kompot B/M B/J, JW: Mintaj soute
1
Zboża zawierające gluten
3
Jaja i produkty pochodne
4
Ryby i produkty pochodne
Podwieczorek
Babka piaskowa, sok jabłkowy B/M, B/J, B/G, D: wafle ryżowe, magr.b/mleczna, powidła
1
Zboża zawierające gluten
3
Jaja i produkty pochodne
7
Mleko i produkty pochodne

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności,  poniżej podajemy spis alergenów,  a w jadłospisie przy każdym daniu numer alergenu, jaki to danie zawiera.

Numery alergenów występujących w posiłkach:

1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica kamut)

2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie)

6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie)

7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie)

8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie)

9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie)

12. Dwutlenek siarki

13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie)

14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie)